Skriv ut

430 Tankar om VÄRDSKAP

Det här är en bok för dig som är intresserad av värdskap och har läst boken "Det goda värdskapet". Boken är en samling krönikor och berättelser om värdskap som Jan Gunnarsson skrivit under alla sina resor mellan föreläsningarna.

"I nästan 10 år har jag skrivit och talat om värdskap. Många av de människor jag mött som givit mig näring och idéer. Utan dessa skulle jag aldrig orka fara runt som jag gör. 130 dagar om året för att tala om konsten att få människor att känna sig välkomna."

Ett historia från boken, nr 241: ATT VÄLKOMNA ETT STICK

Satt igårkväll på en stol framför ett sanslöst vackert Siljan. Plötsligt upptäckte jag at en mygga landat på min ena hand. Nästan instinktivt reste jag den andra, för att ta kål på vampyren. Så slog det mig att jag hört att om man låter myggan utföra sin behov, och sedan lämna kliar det inte. Så jag testade. Sakta blev den rundare och rödare. Till slut taxade den ut, satt fart på vingarna och lämnade mig, en halv droppe blod fattigare. Utan att det kliade något.

Kanske det ligger lite visdom i detta. Det vi välkomnar skadar oss inte. Det vi motsätter oss lämnar något negativt efter sig.

Köp boken hos Dialogos Förlag.

DELA INLÄGG

Facebook Twitter Blogger

Om värdskap - värdskapsfilosofin

Om värdskap - värdskapsfilosofin Nu kan du beställa värdskapfilosofin i tryckt format. Skriften är på 34 sidor och innehåller tio delar om värdskap och konsten att få människor att känna sig välkomna. Pris 55:-/st Vid beställning, kontakta kicki@vardskapet.se

NY BOK - LEDA SOM VÄRD

NY BOK - LEDA SOM VÄRD Den här boken är en hyllning till alla operativa chefer som får världen att fungera i verkligheten. 
Läs mer
BÖCKER FRÅN VÄRDSKAPET
DET GODA VÄRDSKAPET DET GODA VÄRDSKAPET
Boken om konsten att få människor att känna sig välkomna. En konst som utövas mot gäster, kollegor och oss själva.
Läs mer