Forskning, Undersökningar & Artiklar

Runt om vi världen pågår forskning på betydelsen av medkänsla och medmänsklighet i mötet mellan människor och runt kommunikation, ledarskap och relationer i verksamheter av olika slag. Vad har det att göra med till effektivitet i organisationer, hur kan det påverka resultat? Inte minst modern hjärnforskning visar på nya möjligheter för oss att påverka hur vi kan förhålla oss till oss själva och andra människor.

På den här sidan delar vi med oss av aktuell forskning, resultat och artiklar från kända lärosäten runt om i världen för dig som är intresserad av hur värdskapsfilosofin stöds av forskningsresultat inom olika områden.

Har du intressanta tips om intressant forskning att dela med dig av? Kontakta oss så kompletterar vi sidan, jan@vardskapet.se.

Vill du hitta forskning runt specifika områden är du välkommen att kontakta jan@vardskapet.se så hjälper vi till att koppla ihop din fråga med tillgänglig forskning eller undersökning.

Om värdskap - värdskapsfilosofin

Om värdskap - värdskapsfilosofin Nu kan du beställa värdskapfilosofin i tryckt format. Skriften är på 34 sidor och innehåller tio delar om värdskap och konsten att få människor att känna sig välkomna. Pris 55:-/st Vid beställning, kontakta kicki@vardskapet.se
BÖCKER FRÅN VÄRDSKAPET
DET GODA VÄRDSKAPET DET GODA VÄRDSKAPET
Boken om konsten att få människor att känna sig välkomna. En konst som utövas mot gäster, kollegor och oss själva.
Läs mer