Vad är Värdskap?
KALENDER
PRENUMERERA NU

En gång i månaden kommer Värdskapsbrevet med en inspirerande historia, nyheter samt information om utbildningar och arrangemang!

Om värdskap - värdskapsfilosofin

Om värdskap - värdskapsfilosofin Nu kan du beställa värdskapfilosofin i tryckt format. Skriften är på 34 sidor och innehåller tio delar om värdskap och konsten att få människor att känna sig välkomna. Pris 55:-/st Vid beställning, kontakta kicki@vardskapet.se

NY BOK - LEDA SOM VÄRD

NY BOK - LEDA SOM VÄRD Den här boken är en hyllning till alla operativa chefer som får världen att fungera i verkligheten. 
Läs mer
BÖCKER FRÅN VÄRDSKAPET
DET GODA VÄRDSKAPET DET GODA VÄRDSKAPET
Boken om konsten att få människor att känna sig välkomna. En konst som utövas mot gäster, kollegor och oss själva.
Läs mer
SAGT OM VÄRDSKAP
Både hjärna och hjärta måste vara med.
KONTAKTINFORMATION
Post:
c/o United Spaces
Box 190
SE-101 23 Stockholm

Besök:
United Spaces Waterfront Building
Klarabergsviadukten 63
SE-111 64 Stockholm

info@vardskapet.se
Tel: 08-714 08 10
VÄRDSKAPET I SOCIALA MEDIER
Skriv ut
Värdskapsbloggen

Då blommar vi

Jan Gunnarsson
PUBLICERAD 30/6 20:31

”Vad vackert det blir på bladen innan solen hunnit torka upp all dagg.”

”Ja, och den här morgonen går det nog fort.”

Klockan är strax före nio när vår planeringsdag börjar på Café Systrarna Voltaire & Helin’s uteservering nedanför Skansen mot det som snart blir Djurgårdskanalen.

Temat för dagen är hur vi ska få ut mer av värdskap i Sverige, hur vi ska få oss själva och vår verksamhet att växa, om ett nästa steg i vår snart 13-åriga värdskapsresa. 

”Vad är det som gör att en människa växer och vad är att växa som människa?” blir den frågeställning vi, tillsammans med kaffe och ostsmörgås, startar med, 

Någon timme senare bryter vi upp och promenerar iväg under träden utmed kanalen. Vi möter mängder med joggare, flanerare, barnvagnar, hundar i koppel och en och annan cyklist.

Efter dagens lunch sätter vi oss ner på en bänk utmed vattnet och fortsätter samtalet om att växa, när sightseeingbåtarna med vinkade turister passerar bara några meter framför oss. Vi känner oss som de med mest priviligierade människorna på jordklotet som kan sitta där och tala om växt och samtidigt bli betraktade av människor som betalt pengar för att komma för att njuta av vårt paradis. Vink. Vink.

Vi kommer till Rosendals Trädgård mitt på Kungliga Djurgården för eftermiddagsfika. 

Några meter framför vårt bord står rosa rosor i mängder av krukor som folk tar upp, luktar på, skiner upp och tar med sig bort till kassan. 

Så kommer en kvinna ut, iförd gummistövlar, hatt och rutig flanellskjorta och börjar ordna med rosorna. Hon ser verkligen ut som den mest erfarna trädgårdsmästaren.

”Vackra rosor”, säger vi.

Hon tittar upp. ”Helt underbara”, säger hon stolt. ”Synd bara att många inte vet hur man får de att blomma länge.”

”Jaså, och vad är hemligheten?”

Hon lyfter upp en kruka. 

”Jo, folk planterar inte om rosorna i större krukor vilket gör att de förtvinar och slutar blomma alldeles för tidigt, vilket är synd med så vackra rosor. De måste ha gott om jord, tillräckligt stora krukor.”

Vi tittar på varandra och tänker utan ord att samma sak gäller oss människor och vårt värdskap. Det går inte att dra ut värdskap ur oss, vi kan bara se till att jorden, kulturen är den rätta, så blommar vi.

 

DELA INLÄGG

Facebook Twitter Blogger