Vad är Värdskap?
KALENDER
PRENUMERERA NU

En gång i månaden kommer Värdskapsbrevet med en inspirerande historia, nyheter samt information om utbildningar och arrangemang!

Om värdskap - värdskapsfilosofin

Om värdskap - värdskapsfilosofin Nu kan du beställa värdskapfilosofin i tryckt format. Skriften är på 34 sidor och innehåller tio delar om värdskap och konsten att få människor att känna sig välkomna. Pris 55:-/st Vid beställning, kontakta kicki@vardskapet.se

NY BOK - LEDA SOM VÄRD

NY BOK - LEDA SOM VÄRD Den här boken är en hyllning till alla operativa chefer som får världen att fungera i verkligheten. 
Läs mer
BÖCKER FRÅN VÄRDSKAPET
DET GODA VÄRDSKAPET DET GODA VÄRDSKAPET
Boken om konsten att få människor att känna sig välkomna. En konst som utövas mot gäster, kollegor och oss själva.
Läs mer
SAGT OM VÄRDSKAP
Både hjärna och hjärta måste vara med.
KONTAKTINFORMATION
Post:
c/o United Spaces
Box 190
SE-101 23 Stockholm

Besök:
United Spaces Waterfront Building
Klarabergsviadukten 63
SE-111 64 Stockholm

info@vardskapet.se
Tel: 08-714 08 10
VÄRDSKAPET I SOCIALA MEDIER
Skriv ut
Värdskapsbloggen

Poliser med värdskap!

Jan Gunnarsson
PUBLICERAD 18/8 9:26

Till larmcentralen kom ett samtal från någon som hört skrik och gråtande från en lägenhet i Rom. När polisen kom dit var allt de fann ett äldre par.

De två grät inte för att ett brott hade begåtts utan för att de kände sig så ensamma och för att de nåtts av tragiska nyheter.

Paret polisen mötte var runt 90 år och hade varit gifta i 70 år. Nu satt de där utan besökare sedan länge när många andra i huset och deras släktingar var på semester.

”Livet är inte alltid enkelt”, sa den av poliserna till tidningen som skrev om händelsen, ”särskilt inte när människor lämnar staden på sommaren och det blir tomt. Ibland kan ensamheten leda till tårar. Det kan bli riktigt jobbigt, likt en storm som plötsligt drabbar en”.

Poliserna som kom till lägenheten bestämde sig för att stanna ett tag och laga dem en enkel måltid, en pasta med smör och parmesan. De var kvar hela kvällen och fick höra berättelsen om parets liv. Paret sa att de ofta såg på TV, men att alla rapporter om terroristattacker och barn som misshandlas, gjort dem så ledsna.

”Det var två ensamma själar som behövde lite tröst”, sa polisen. ”Joele och Michele älskar varandra. Men när ensamheten drabbar hjärtat, är det lätt hänt att man förlorar hoppet. Det kan leda till, som den här gången, att man börjar skrika och gråta, så mycket att någon i huset ringer polisen.”

 

DELA INLÄGG

Facebook Twitter Blogger