Vad är Värdskap?
KALENDER
PRENUMERERA NU

En gång i månaden kommer Värdskapsbrevet med en inspirerande historia, nyheter samt information om utbildningar och arrangemang!

Om värdskap - värdskapsfilosofin

Om värdskap - värdskapsfilosofin Nu kan du beställa värdskapfilosofin i tryckt format. Skriften är på 34 sidor och innehåller tio delar om värdskap och konsten att få människor att känna sig välkomna. Pris 55:-/st Vid beställning, kontakta kicki@vardskapet.se

NY BOK - LEDA SOM VÄRD

NY BOK - LEDA SOM VÄRD Den här boken är en hyllning till alla operativa chefer som får världen att fungera i verkligheten. 
Läs mer
BÖCKER FRÅN VÄRDSKAPET
DET GODA VÄRDSKAPET DET GODA VÄRDSKAPET
Boken om konsten att få människor att känna sig välkomna. En konst som utövas mot gäster, kollegor och oss själva.
Läs mer
SAGT OM VÄRDSKAP
Både hjärna och hjärta måste vara med.
KONTAKTINFORMATION
Post:
c/o United Spaces
Box 190
SE-101 23 Stockholm

Besök:
United Spaces Waterfront Building
Klarabergsviadukten 63
SE-111 64 Stockholm

info@vardskapet.se
Tel: 08-714 08 10
VÄRDSKAPET I SOCIALA MEDIER
Skriv ut
Värdskapsbloggen

Applåderna på SK1004

Jan Gunnarsson
PUBLICERAD 23/10 22:14

Söndag morgon. Lite småtrött, efter att ha kommit från Uganda dagen innan, har jag slagit mig ner i 7C för en flygning Stockholm till Luleå och föreläsning för ledare inom idrotten. Ska kolla mailen en sista gång och ser plötsligt kaptenen med en mikrofon i handen längst fram i kabinen. Lite på känsla sätter jag på inspelning på mobilen. Det visar sig vara en bra idé.

”Jag gillar att titta på folk när jag pratar med folk därför tänkte jag stå här en stund och socialisera lite, för sedan försvinner jag in i cockpit och sitter där på rad med min kollega.

Jag heter Dan Jarl och jag är smålänning. En del av orden kommer ni kanske inte att förstå för jag kan inte säga r, jag kan inte ens säga mitt eget efternamn och vet ni vad, min dotter skulle heta Linn men Linjal är inget kul om man är en tvärhand hög, så det blev Mikaela.

Men nu är det så här, jag är er alldeles egen kapten och utan mig så funkar inte detta … det tycker jag är rätt kul faktiskt. Men jag har världens bästa kollega i cockpit, han är dubbelt så lång som jag, han heter John, så här ser han ut (Dan tar upp in mobil och visar bild på kollegan), nu har ni sett John också. För eran skull denna morgon, har jag samlat ihop ett fantastiskt gäng kolleger i kabinen och tillsammans är vi mycket stolta och glada att få ha er med på denna Star Alliance som alldeles snart ska ta er till…asch.. på helgerna får man välja vart man vill åka…vart vill ni? Nu fick ni chansen men jag kanske tog er lite på sängen.. och vet ni vad, jag är kapten och jag får bestämma, jag ska till Luleå, ska ni dit också?.. (ja!). Bra då har jag kommit rätt också. Fantastiskt. Vet ni vad, den här flygningen kommer att ta ungefär en timme och fem minuter, vi har lite uppförsbacke, lite motvind, men en del av er kanske har hemlängtan efter helgen, så vi skyndar på, är det ok med den tiden, fint..det är inte så mycket att göra åt. Men, om ni skulle köra bil, det vet ni som provat på, det tar ju två dygn, med tanke på att man måste ha kissepaus och fikapaus, men vet ni vad, ni kan ha det här också, så ni har gjort ett bra val, det kan vara lite lätt turbulens har vi sett på kartan, men vi ska försöka undvika den. Luleå bjuder på lite molnigt väder tyvärr, 6-7 grader, men ni får sista rapporten innan vi kommer fram. Men nu är det så här, innan vi lämnar denna fina plats för en annan vacker plats, kommer kollegerna i kabinen att genomföra en säkerhetsdemonstration och den vet ju vi att ni kan lika bra som vi kan, eller hur, (alla nickar), vad bra för det är nya rutiner på SAS, från första september till julafton, det är 69 dagar kvar, måste en av passagerarna visa detta för oss istället! Du som skrattar så hjärtligt, vad säger du.. nej, det är ett bra val att säga nej, för vi gör detta så gärna för er, men då vill jag faktiskt att ni stoppar undan era leksaker, TV-apparater, kaffekokare, tidningar och tittar noga, för eventuellt kan det vara något nytt eller så bli ni påminda och då har ni visat er absolut största respekt för kabinpersonalens viktigaste arbete ombord på flygplanet nämligen säkerhetsarbetet. Sedan undrar jag om det finns en Hedvig eller Hillevi ombord idag, i så fall grattis på namnsdagen. Så njut nu alla av resan. Vi har flera hinkar kaffe med oss, så drick en 25-30 koppar så behöver ni garanterat inte sova innan julafton. Gå nu ingenstans så tar vi oss upp till Luleå.

Ladies and gentlemen, is there is anybody ombord that do not understand småländska?
(en man räcker upp handen). Yes we have somebody over there, how are you? Where are you going, to Spain? No, how about Luleå? Good! You know what, I am your captain, flight time is about one hour and five minutes, I´ll meet you in Luleå then, have a nice flight.”

En stund efter att applåderna lagt sig taxar vi ut med leenden lika breda som vingarna och börjar vår resa norrut.

DELA INLÄGG

Facebook Twitter Blogger