Bli en Certifierad värdskapsutvecklare

februari 18, 2020

Sedan starten 2003 har Värdskapet Sverige inspirerat 100 000-tals människor i konsten att få människor att känna sig välkomnade. Vi kan därför med stolthet säga att vi kan det där med värdskap. Det vill vi såklart att flera ska få ta del av. Vi har därför skapat en ny utbildning för dig som arbetar med destinationsutveckling och turism, med start i vår.

För tänk om alla på just din destination hade samma kunskap om värdskap och ett gemensamt språk för det som är er gemensamma angelägenhet – ert goda värdskap. Låt säga att alla som arbetar inom er destination kunde hitta sin egen inre motivation till att bidra till ett bättre bemötande och starka relationer. Visst låter det bra?

Nu lanserar vi ett nytt program för destinationsorganisationer – certifierad värdskapsutvecklare, ett sätt för dig och din destination att själva bygga upp och utveckla er värdskapskompetens, och er välkomnade kultur. Inte nog med det. Du som deltagare blir medlem i ett nätverk bestående av kollegor från din bransch, och vi från Värdskapet Sverige kommer att bjuda in er till värdskapsstudios två gånger om året. Det blir ett sätt att hålla din värdskapskompetens vid liv och möjlighet att ”nätverka” med andra certifierade värdskapsutvecklare.

Vad innebär utbildningen Certifierad värdskapsutvecklare för destinationsorganisationer?

Att du kan skapa förutsättningar för en välkomnande kultur inom din destination och verksamhet och via engagemang och nyfikenhet i varje deltagare utveckla en destination som växer och mår bra.

Du kommer efter avslutad utbildning behärska följande moment;

  • Om värdskap – en praktisk filosofi
  • Sju grunder till ett välkomnande förhållningssätt – vad kännetecknar välkomnade människor och verksamheter
  • Tre scener
  • Välkomnande möten – vad påverkar mötet
  • Du kan genomföra värdskaps övningar som leder till lust, insikt och vilja till en välkomnande kultur
  • Du kan och har förståelse för våra olika verktyg som utvecklar värdskap
  • Värdet av att arbeta med värdskap inom destinationsorganisationer
  • Du kan identifiera vad som underlättar eller hindrar att levandegöra värdskap
  • Rollen som certifierad värdskapsutvecklare

Praktisk information

Utbildningen sker hos Bergendal konferens, även kallad ”Stockholms vita pärla”, beläget vi Edsvikens strand, bara 20 minuter från Stockholm och Arlanda (adress: Landsnoravägen 110). För dig som vill bo över på Bergendal, finns ett särskilt erbjudande. 

Omfattning

Programmet omfattar totalt tre heldagar och genomförs i två etapper. Till detta kommer tid för förberedelser och efterarbete på hemmaplan motsvarande ca två arbetsdagar.

Datum och tider

Etapp ett är två dagar tillsammans den 23 – 24 september med start kl 10:00 den 23 september. Etapp två sker den 12 november kl 10:00 – 16:30.

Kostnad

Deltagaravgiften är 14 900 kronor exklusive moms. I priset ingår luncher, handledarmaterial, en grupplicens till Workshop Art of Welcoming (WAOW) och boken, Det goda värdskapet. Om du väljer att anmäla två deltagare lämnar vi en rabatt på 5 800 kronor, då blir den totala kostnaden 24 000 kronor exklusive moms för två personer.

Värd och utbildare är Kicki Grunditz Kindvall. Telefon 0734 – 47 68 888. kicki@vardskapet.se

Utbildningen Certifierad värdskapsutvecklare kan även genomföras på din destination. Om du är nyfiken på pris och upplägg för detta tveka inte att kontakta oss på Värdskapet Sverige.

Anmälan gör du här